Om os

Vi, Ditte og Susanne, er taget til den kinesiske storby Tianjin for at være engelsklærere på skolen Cathay Future Children Center. Vi skal være i Kina i 6 måneder, og holder løbende bloggen opdateret med alt det vi oplever. Her er et link til programmet vi er en del af, hvis man har lyst til at læse mere: chinalink.dk

onsdag den 10. september 2014

Moon/Mid-Autumn Festival og Teacher's Day

I søndags var det Moon Festival også kendt som Mid-Autumn Festival, som bliver holdt hvert år på den 15. dag i 8. månemåned, hvor der altid er fuldmåne. Skolen fejrede dette ved at lave et show om aftenen. Nogle af eleverne og lærerne optrådte med dans, sang og musik og der var spil og konkurrencer som børnene og deres forældre kunne være med til. De har en tradition med at sætte lys i små farvede papirbåde ud på søen, hvor man så får lov til at ønske når man sætter det ud, og det fik vi også lov til at være med det. Til Moon Festival bliver der også serveret den traditionelle mooncake, som er en lille rund kage med fyld der kan bestå af frugt eller nødder, og som kineserne elsker, men vi ikke rigtig bryder os om.








Mandag havde vi fri pga. Moon Festival, så da vi startede i skole i tirsdag skulle vi opføre et show for børnene. Vi dansede til ”Hey Baby” og ”Happy”, hvilket børnene elskede. Vi mødte også vores beginner klasser for første gang, og også super nuttede, men forstår stort set ikke noget engelsk. I går var det Teacher’s Day hvilket vil sige at alle lærerne på skolen inklusive os, fik gaver og lækker gratis mad. I Susannes beginner class fik de en flot kage, og der blev taget masser af billeder af børnene og blomster fra forældrene.






På skolen har de en etage hvor man kan lære om kinesisk kultur, og der har vi fået tilbudt at få timer i fx. kinesisk sprog, kinesisk skak, Peking opera osv. Vi havde første time i tirsdags hvor vi lærte meget basale ord og vendinger og fik serveret kinesisk te, mooncake, solsikkefrø og kinesisk slik. Undervisningen er frivillig, men det virker hyggeligt og som en god mulighed for at lære noget om kinesisk kultur. 







Ditte og Susanne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar