Om os

Vi, Ditte og Susanne, er taget til den kinesiske storby Tianjin for at være engelsklærere på skolen Cathay Future Children Center. Vi skal være i Kina i 6 måneder, og holder løbende bloggen opdateret med alt det vi oplever. Her er et link til programmet vi er en del af, hvis man har lyst til at læse mere: chinalink.dk

mandag den 3. november 2014

Forældredag og hospitalsbesøg

Det er efterhånden blevet hverdag med at undervise i kindergarten, selvom der selvfølgelig sker lidt afvigelser en gang imellem.

Min intermediateklasse har nogle dage i de seneste par uger øvet at lege ”fly” oppe på 3. etage. Alle de andre intermediateklasser har lokale på 3. etage og de har alle sammen et landetema, såsom USA (Dittes klasse), Egypten, Frankrig, Australien og så videre, men eftersom mit lokale er på stueetagen har jeg ikke sådan et tema. Min klasse har derimod fået bygget et fly, en check-in skranke, security check og et lille rejsebureau, og det skulle selvfølgelig vises frem på forældredag i torsdags. Vi er jo i Kina, så de gik naturligvis all in, hvilket kan ses på billederne herunder.

Kaptajn Joey.

Pilot Alex.

Stewardesse Angie.

Sikkerhedsmanden Victor.

Stewardesserne Nina og Jennifer.

Winnie tjekker pas. 

Der bliver sat bagagetags på alle rygsække. 

Den allersødeste Lisa. 

Sikkerhedsselerne blev tjekket. 

Bob bliver undersøgt i sikkerhedskontrollen. 

Emmy og Cherry i rejsebureauet. 

Cherry viser destinationerne frem. 

Eric sælger billetterne.

Rejsebureauet.

David med sin flybillet til USA. 

Kaptajn Joey igen. 

Der var selvfølgelig en gennemgang af sikkerheden, hvor det blev vist hvordan sikkerhedsselerne fungerer. 

Passagerne får serveret ice tea eller juice. 

Vi fik også tid til at besøge de andre klasser, blandt andet USA, hvor Ditte hjalp børnene med at lave burgere. 

Vi var også i Egypten, Karens klasse, hvor der blev solgt souvenirs. 


Derudover har jeg, sammen med Stine og Lærke, blandt andet været på et hospital for børn med leukæmi for et par uger siden. Inden vi tog af sted snakkede vi med Gina om hvad vi skulle forberede os på at møde og hvad vi skulle have med. Vi havde forberedt to sange som de kunne synge med på, lavede tegninger og skrevet teksten ned til dem, og købt en masse klistermærker og nogle hånddukker. Vi skulle være derude kl. 14, så vi mødtes med en kinesisk tolk der læser engelsk på universitet kl. 13.30 og tog en taxa med ham. Hospitalet var ikke så slemt som jeg havde forventet. Vi havde fået at vide at der godt kunne ligge børn ude på hospitalsgangene fordi der ikke var stuer nok, men det var der heldigvis ikke nogen der gjorde. Formålet med at vi var der, var at vi skulle give børnene og forældrene et lille frirum. I Kina får man kun selve behandlingen af hospitalet, alt andet, såsom mad, personlig hygiejne og underholdning skal familien selv sørge for, så det er meget stressende for dem at have skulle sørge for alt dette ud over at det også har et barn der er meget sygt. Der var cirka 20 børn til arrangementet. De yngste var 3-4 år og de ældste var nok omkring 14 år gamle.  De fleste havde en forælder eller bedsteforælder med og de havde ikke særlig meget hår på hovedet pga. behandlingen og så havde de mundbind på, men ellers var de selvfølgelig som alle andre børn. De sang og dansede med på vores sange, og synes at det var sjovt at klippe græskar og æbler ud af pap og dekorere dem. Det var færdigt igen kl. 15.30, men var rigtig hyggeligt og spændende at få lov til at prøve, og børnene var virkelig søde.  

Susanne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar